Tän vuoden spelit on pian pelattu! 

29.12.2020

" Tämä on vähän niin kuin Speden pelien reaktiopeli. Meillä on nauhurit ja monen monta nappia, joita tulee molempien pelata yhdenmukaisesti. Sen lisäksi suusta tulisi päästä aina oikeaan aikaan oikeat äänet, efektit ja biitit. Jos jäät junasta tai suu sammaltaa niin koko biisi on pilalla. "

KiertolaisetDuon kanssa on vuoden aikana paahdettu tehdä ja nauhoittaa uutta musiikkia. On julkaistukin jo jotain ja toisinaan on lyöty päätä seinään monta kertaa ja mietitty, että voisihan tätä hommaa niiiiiin paljon helpomminkin tehdä. Työhän tämä on siinä missä muukin työ, ihan joka päivä ei suksi luista. Mutta sydän roihuaa a'cappellalle ja halusta tehdä mahdottomistakin ideoista mahdollista. Ja se, että tehdään just omannäköistä musiikkia erilaisista elämän tarinoista on tämä kantava ydin. Uutta musiikkia julkaistaan keväällä 2021.

Vuoden aikana on myös koitettu saada uutta keikkasettiä kasaan. Meillä menee paljon aikaa treeneihin, itse ääniefektien ja äänien harjoitteluun per biisi sekä yhdenmukaiseen nauhoitukseen. Nauhoitamme kaikki äänet ja biisit siis livenä kokonaisuudeksi (- tiedoksi, jos tämä asia meidän tekemisestä ei ole vielä kaikkia tavoittanut. )

Tämä on vähän niin kuin Speden pelien reaktiopeli. Meillä on nauhurit ja monen monta nappia, joita tulee molempien pelata yhdenmukaisesti. Sen lisäksi suusta tulisi päästä aina oikeaan aikaan oikeat äänet, efektit ja biitit. Jos jäät junasta tai suu sammaltaa niin koko biisi on pilalla.

Tätä myös tarkoitan sillä, että kyllähän musiikkia vois tehdä tai esittää helpomminkin. Hyvän musiikin tekemisen lisäksi tässä tarvitsee tehdä yhteistyössä monta muutakin asiaa. No mutta kyllä se tuntuu perhanan hyvältä, kun saadaan biisi biisiltä hommaa kasaan.

Jo julkaistut omat biisit esitetään valmiilla raidalla. Ollaan itse tehty niihin raitoihin joka ikinen ääni, joten voidaan chillata sen suhteen.

Tulevaisuudessa olisi hienoa, että joskus me vielä esitettäis ainoastaan omaa tuotantoa. Toki onhan meidän tekemät coveritkin aikas omannäköistä settiä ja on niin hyviä biisejä maailma pullollaan, että kyllä niitäkin ilomielin tuunaa.

Kesällä Talentissa Krista Siegfrids sanoi "tämähän on hitti" kuullessaan meidän coverin Lupasit et kelpaan näin -biisistä. Se tuntui kieltämättä aika hiton hyvältä, kun biisin lisäksi jännitystä lisäsi julkisesti tuon "Speden pelin" pelaaminen, yhteistyö ja reaktionopeus ym. Tuohon matkaan palataan lisää myöhemmin.

Kautta rantain ajauduttiin syksyn aikana mukaan uuteen ohjelmapalveluun ohjelmamyynti.fi - sivustolle. Mielenkiinnolla seurataan miten homma kehittyy ja toivotaan tietysti koronan väistyvän ensi vuoden kuvioista.

Tää palvelu vaikuttaa olevan helposti lähestyttävä niin yritysten kuin yksityishenkilöidenkin puolesta. Kunhan vaan ihmiset lähtevät rohkeasti ja avoimin mielin käyttämään palvelua niin uskon, että tämä tulee olemaan yksi askel myös "ei kaupallisen" musiikin ja musiikin esittäjien säilyttämiseksi Suomessa.

Ei ole vuosi 2020 ollut armollinen musiikitekijöitä ja esittäjiä kohtaan, mutta sanotaanko nyt näin, että kuitenkin hyvin antoisa vuosi KiertolaisetDuon sekä meidän koko lauluyhtye Kiertolaisten sisällä.

On ollut aikaa muotoutua jotenkin yhtenäisemmäksi ja musiikki meidän näköiseksi.

Kiitämme nöyrin mielin tämän vuoden jokaisesta jaosta, tykkäyksestä, kommentista ja soittolistalle lisäämisestä. Ne merkitsevät meille erityisen paljon!

Iloisella ja odottavaisella mielellä kohti uutta vuotta ja uutta musiikkia.

Kirjoittanut Tanja Valkeinen

Lauluyhtye Kiertolaiset & KiertolaisetDuo