Talent Suomi 2021 ja junttipopiskelmä

07.01.2021
Lähtiks noi oikeesti Talenttiin!?!? 

 

Tanja teki Talenttiin hakemuksen keväällä 2020 aivan extempore, kun näki siitä mainoksen. Ehkä raskaus oli sekoittanut pään, joten syytämme nyt vaikka sitä. 😄Hakemukseen litettiin Outo Lintu - biisi videoineen. 


Loppukesästä, kun hakuprosessi eteni siihen, että meidät valittiinkin ohjelmaan mukaan niin mielikuvat epäonnistumisesta nostivat päätään.
"Meillä on molemmilla paniikkihäiriö" hoettiin toisillemme naurun ja kauhun sekaisin tuntein. Kyllähän me ollaan keikat ja muutkin musiikkityöt hoidettu aina, mutta tää olis ihan eri asia. Jo pelkkä ajatus sai hengitykset salpaantumaan.

Nykyisin paniikkihäiriö on tullut enemmän esille ja usein sitä kuulee myös puhekielessä kuvaavan esim. kovaa jännitystä. On hieno asia, että tämäkin asia on nostettu tietoisuuteen, mutta ehkä juuri puhekielessä sitä voidaan käyttää vähän heppoisinkin perustein.
Mitä tämä tarkoittaa meille lyhyesti. Korkea syke, rinnan puristus, hengityksen salpautuminen, tärinä, hikoilu, puheen puuroutuminen, kuulon alentuminen ja oksentaminen. 


No sitten tämä, että me keskenään kutsutaan tätä meidän musiikkia junttipopiskelmäksi. Se tarkoittaa meille sitä, että me itse ollaan Kainuun korvessa kasvaneita juntteja. Ja me juntit sekoitamme erilaisia musiikkityylejä oman maun mukaan, voidaan tehdä yksinkertaista tai hemmetin moniulotteista äänimaailmaa sekä tarinoiltaan rehtejä juttuja milloin mistäkin aiheesta.


Päätettiin sit esittää Talentissa oman musan sijaan a'cappella sovitus Stig:in Lupasit et kelpaan näin - biisistä. Olihan meillä siinä huimat 10 päivää aikaa miettiä, että mitähän hittoa me siellä tehdään. Jorma Uotinen ainakin heittää meidät pihalle, se oli oletettu seuraus tekeleestämme. Sillä eihän hänenlaisensa kulttuurimies tule suvaitsemaan tämmöistä musiikkilajia.
Siinäpä sitten lähdettiin aamuvarhain matkaan. Hannan uusi luupperi oli jäkittänyt koko edeltäneen viikon, joten siitäkin saimme vähän lisämaustetta fiiliksiin.


Toivotaan, että meidän paskat jutut päivän ajalta on totisesti leikattu pois jaksosta. Koko päivä siellä hölmöiltiin ja illasta oli vasta meidän vuoro. Sama harkitsematon suun aukominen jatkui kylläkin vielä lavalla, joten viihdettä voi olla luvassa. Itsekään ei olla nähty tuota esitystä, eikä Tanja muista esiintymistilanteesta mitään. Hannalla on ilmeisesti joku aavistus siitä mitä ollaan lavalla tehty.

MTV3 7.2.2021 klo 19.30